עיצוב דירה בעזרת מעטפת, פתחים ודלתות מעוצבות

תחום העיצוב בבתים הישראליים תפס את מקומו ומעמדו, כדרך להבעת אמירה אישית ויצירת מרחב משפחתי וביתי, בדיוק כמו שתמיד חלמנו עליו. אם פעם היינו נותנים לשגרת החיים להכתיב לנו את סדר העדיפויות והעיצוב האישי לא היה בראש הרשימה, הרי שהיום, אנחנו רוצים איכות חיים וכחלק מכך גם לשים את עצמנו במרכז.

לכן, הבית הפך למקום לביטוי עצמי, ואנחנו בהחלט מרשים לעצמנו להשקיע יותר תשומת לב בעיצובו. איך בוחרים סגנון? מה חשיבות המעטפת ולמה כדאי להתעכב על בחירת דלתות פנים מעוצבות?

צפו בקטלוג דלתות הפנים של חמדיה >>

איך בוחרים סגנון עיצוב דירה?

הסגנון העיצובי הוא המיתוג האישי וכרטיס הביקור שלכם ולכן, חייב לשקף את הרצונות, האהבות והצרכים של בני הבית. לכל אחד יש חלומות, דברים קטנים שעושים לו חם בלב וכן, אווירה כללית שבה הוא מרגיש בנח. שיקולים אלו הם שצריכים להכתיב את הסגנון העיצובי שייבחר- ולא חייבים לבחור באחד.

שילוב סגנונות עיצוביים, כגון סגנון ישראלי, המשלב את הכפריות והוינטג' עם המודרניות, יכול לענות על כל הדרישות. כמובן, מי שאוהב את המיוחדים, כגון התעשייתי, האקלקטי ועד למקסיקני הצבעוני, יצטרך להיצמד לקו קצת יותר "נוקשה" של עקרונות עיצוביים אבל ככה או ככה, בחירת סגנון עיצובי לדירה משאיר הרבה מקום לשילובים.

דווקא בשל כך, חשוב מאוד להתמיד עם הקו שבחרתם, אחרת לא יישאר זכר לסגנון כלשהו ותקבלו "ערבוביה" ללא אמירה. כיצד שומרים על קו אחיד? 

פונקציונאליות ושימושיות

הבשורות הטובות הן, שבכל סגנון עיצובי תמצאו סדר והגיון, גם אם העקרונות שלו הם דווקא לשבור את הנורמה והסדר. ככלל, ניתן לומר שבשל אורח החיים המודרני קיימת העדפה לקו עיצוב פונקציונאלי ושימושי, כך שהבית ישרת אותנו - ולא אנחנו אותו.

לכן, המשמעות היא שמירה על קו אחיד של חללים מרווחים ומוארים, שיוצרים תחושת מרחב גדול, לרבות מעברים שמאפשרים תנועה, הגבהות תקרה, הסרת קירות חוצצים, יצירת קווים גיאומטריים אחידים במבנה ועוד. בנוסף, עיצוב הפנים הפרקטי עושה שימוש בטכניקות לניצול מרחבים, למשל, באמצעות ריהוט "צף", נישות בתוך הקירות, דלתות הזזה נפתחות לתוך כיס הקיר, ועוד.

בכל סגנון עיצוב פנים שתבחרו, חשוב לתכנן מראש את החללים באופן פרקטי. למשל, האם אתם נוטים לשהות בסלון יותר או שמא המטבח הוא מבצרכם? בהתאם יש לייצר מרחבים זמנים, נגישים ונוחים לשימוש. 

חשיבותה של המעטפת בעיצוב הדירה

בדומה להרכבת פאזל, מתחילים מ"המסגרת" ואז משלבים את החלקים עד ליצירת "תמונה" מרהיבה ומעוררת סיפוק. המעטפת היא הבסיס היציב של הבית והיא אשר תשפיע על המשך "הרכבת" החללים, עד לקבלת הסגנון הרצוי. לפתחים, כלומר לחלונות ולדלתות, יש תפקיד מכריע לעניין זה, הן מבחינת צורה וגודל והן מבחינת המקום שמחליטים לתת להם בטון העיצובי והאדריכלי.

למעשה, אם אפשר לציין מכנה משותף לכל קווי העיצוב המודרני אז הוא בוודאי יהיה ריבוי הפתחים במעטפת הבית. ראשית, כי בעידן המודרני התאפשר להרחיב את הפתחים, עקב פתרונות טכנולוגיים שדחקו שיקולים כגון חדירת קור וחום.

שנית, כי ריבוי פתחים מאפשר הכנסת אור ואוויר טבעי, לצד חיבור לטבע ולסביבה. בנוסף, אורכם ורוחבם של הפתחים ישפיעו על תחושת המרחב של החללים, כמו גם השפה העיצובית שלהם ובחירת החומרים לסגירת הפתחים, כגון עץ או אלומיניום.

באותו אופן, דלתות מעוצבות בכניסה לבית, הן משהו שכדאי להתעכב עליו, מאחר והן הפתח לעולמכם הפנימי וכן, משדרות את האמירה שלכם כלפי חוץ. דלתות כניסה מעוצבות הפכו למבוקשות בשל היכולת שלהן להיות הן מאסיביות, אוטנטיות, דומיננטיות, מודרניות וכפריות באותה נשימה. מלבד הפתחים החיצוניים, מומלץ להתעכב גם על בחירת הדלתות המעוצבות לפתחים הפנימיים בבית.   

האם דלתות מעוצבת מעץ מתאימות לכל סגנון?

דלתות פנימיות הן הפתח לחללי החדרים ומהוות חיבור בין חלקי המעטפת הפנימית, מכאן חשיבותן העיצובית. למזלנו, יש מאות "גוונים" שמובילים כיום את תחום האופנה בדלתות הפנים ובדומה למעטפת החיצונית, דלת מעוצבת יכולה להתאים מאוד לכל סגנון. ניתן לשלב דלתות עץ בסגנון תעשייתי, מודרני, כפרי ועוד.

המראה שיתקבל יוכרע רבות מהמרקם והחלוקה שבה תיבחרו. כך למשל, דלתות מעוצבות יכולות להיות אחידות ולשדר פשטות וחום והן יכולות להיות מחולקות או להכיל חלונות זכוכית (צוהר) בצורות גיאומטריות שונות, כך שהדלת תקבל מראה ייחודי ואלגנטי. הציפוי, הגימור, הצבע, הידית והמשקוף- בכל מרכיבי הדלת ניתן "לשחק", מה שמאפשר לייצר את דלתות מעוצבות מעץ המתאימות לסגנון העיצובי הרצוי לכם. 

הרעיון המרכזי שצריך להוביל בבחירת דלתות מעוצבות מעץ הוא שילובן הזורם בתוך המעטפת הפנימית, באופן שיאפשר להן גם "לדבר" עם החלל הפנימי. כך תקבלו מעטפת עם מרקם וקו עיצובי אחיד ומסוגנן. משלב זה כבר יהיה הרבה יותר קל ופשוט לעצב את החללים עצמם, עד לקבלת "התמונה" הסופית והמספקת.